Akkor és most no image

Létrehozva: február 9th, 2011 | by itarena

0

Akkor és most: tévé

Most a világ első tévéjét kerestem meg. Eléggé sokat változott ez is mint, minden.

Akkor

Az első, nagy távolságra vezetéken továbbított televíziós adásra 1926-ban került sor LondonGlasgow között John Logie Baird skót feltaláló jóvoltából. Magyarországon az első zárt láncú televíziós közvetítésre 1936 őszén a Gellért szállóban került sor, ahol mintegy 30 méteres távolságra közvetítettek televíziós képet.

610px-Firs_TV_1928_july_Tolnai_Vilaglapja_Hungarian_weekly image

Az első televíziók egyike, illusztráció (1928), forrás: wikipédia | Az Orion AT-501

1953. január 23-án döntés született a hazai televíziózás megindításáról. Eleinte egy 14 x 18 cm-es képméretű vevőkészüléket fejlesztettek ki, úgyhogy az 1954. január 20-án meginduló első próbaadások már ezeken a készülékeken voltak láthatóak. 1955. augusztusára megszületett a szériagyártásra szánt tévékészülék első prototípusa, az Orion AT-501.

Most

És egy újdonság az idei CES-ről: VIZIO 21:9-es 3D tévé: "Az 58 colos képátlójú, 2560×1080 pixeles panellel szerelt tévé alumínium keretbe került, a képalkotás 240 Hz-es, és természetesen 24p is rendelkezésre áll. Az egyelőre csak prototípusként létező, ezért név nélküli tévé passzív szemüveggel működik."

image image

Szintén a CES-en mutatta be a SAMSUNG új Smart TV-it:

"A D8000-es sorozatú LED készülékek kávája nem egészen 0,5 cm széles szálcsiszolt fém keret. A készülék vékony 3D szemüvege bluetooth kapcsolattal csatlakozik a TV-hez. A távirányító érintőképernyője egy második TV-ként is értelmezhető, hiszen míg a készüléken fut a bluray adás, addig a távirányító 3"-es érintőképernyőjén a TV adás követhető figyelemmel. A TV-n WiFi kapcsolaton keresztül, szinte bármi megjeleníthető a képernyőn. "

Forrás:


Címkék: , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Okostelefon-penetráció Magyarországon és a világon

Szép szó a penetráció: jelen esetben annyit jelent, hogy megnéztem, melyik mobilplatform mennyire elterjedt hazánkban, és a világban. Egy 2010....

Close