mobil no image

Létrehozva: február 8th, 2011 | by itarena

1

Okostelefon-penetráció Magyarországon és a világon

Szép szó a penetráció: jelen esetben annyit jelent, hogy megnéztem, melyik mobilplatform mennyire elterjedt hazánkban, és a világban.

Egy 2010. novemberi forrás szerint Magyarországon mára már az összes – 11.832.566 – mobiltelefonból 1.749.000-re nőtt az okostelefonok száma. Világ szinten ez az arány 24%-ra tehető.

Arról, hogy Magyarországon ezen belül milyen az egyes operációs rendszerek eloszlása, nem találtam statisztikát, azonban az USA-ból igen, bár itt egyértelmű, hogy a Blackberry (RIM) és az iPhone népszerűbb, mint nálunk.

Jól látható (bal oldali ábra), hogy az Android már megelőzte az USA-ban az iPhone-t (2010 utolsó negyedében 33,3 millió Android alapú készülék talált gazdára). Sőt, egyes források szerint, már a Symbiant is megelőzte.

Világ szinten (jobb oldali ábra) az Android részesedése 2010 negyedik negyedévében 33%, a Symbian-é 31%, az Apple-é 16,2%, míg a Windows alapú készülékek a piac 3,1%-át teszik ki.

image image

És hogy milyen az Android platform fragmentációja? A legfrissebb statisztikák (2011. február)szerint a következő: "Ezek alapján a vezető OS verzió a 2.2, amely most 57.6 százalékon áll. Az eggyel korábbi verzió, a 2.1, pedig 31.6 százalékon van. Együttesen tehát a piac közel 90 százalékát lefedik."

image

 

Források:


Címkék: , , , , , ,Egy hozzászólás: Okostelefon-penetráció Magyarországon és a világon

  1. Pingback: QR-kódok a könyvtáradnak | FIKSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Google Pack – egy csomagban a Google legfontosabb szolgáltatásai

Kicsit a Windows Live Essentials-ra emlékeztet engem a Google Pack: egy fájlban rögtön telepíthetőek a legismertebb Google-programok. A nyelvenként eltérő...

Close