it-tech no image

Létrehozva: február 6th, 2011 | by itarena

0

Google Hotpot – közeli helyek értékelése

A Google nemrégiben új szolgáltatást indított, melynek segítségével a megjelenített közeli helyeket ajánlhatjuk másoknak.

A HotPot (nem HotSpot), a http://www.google.com/hotpot címen érhető el, és Google Accounttal használható, de ezen kívül egy nevet is meg kell adni, ami majd megjelenik az értékeléseknél. Az értékelések alapjául a Google Places helyek, vagyis a Google Maps-ben megjelenített helyek szolgálnak, melyet egyébként mi is regisztrálhatunk a http://google.com/helyek oldalon.

image

A HotPot használata egyébként szokásos módon nagyon egyszerű: megkeresünk egy helyet, pl: "Trófea Grill", a Google megjeleníti a találatokat kis boxokban, ezek alján lehet csillagozni. Ha a hely nevére kattintunk, akkor arról részletes információkat kapunk, képet, térképen való elhelyezkedést, illetve az eddigi értékelések átlagát.

image

Egy-egy hely megtekintése után a Google a hasonló helyeket ajánlja fel nekünk értékelésre. Arra is lehetőség van, hogy a keresési eredmények között egy helyet megjelöljünk későbbi értékelésre, vagy a "nem érdekel" gombra kattintva jelezhetjük a Google-nak, hogy többé erre a találatra nem vagyunk kíváncsiak.

A szolgáltatás szerintem alapvetően jó, csupán azzal van problémám, hogy egyre áttekinthetetlenebbé válik a Google portfóliója, már szinte a hozzáértők is nehezen tudják értelmezni a különbséget a Google Talk, a Gmail, a Latitude, a Google Contacts, a Buzz, a HotPot (és még sorolhatnám) ismerősök között. Kár hogy nincs egy összefoglaló Google honlap (egyébként is a Googlenak miért nincs honlapja? :)) ahol az összes terméket látnánk, és megérthetnénk könnyebben az összefonódásokat.

Ezt leszámítva: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Google_products, de ez nem a Google oldala.


Címkék: , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Most akkor tabletet vagy netbookot vegyek?

Jó kérdés. Ha van pénzünk, még akkor is nehéz a döntés, leginkább azt éri meg megvenni, amire jobban szükségünk van....

Close