it-tech no image

Létrehozva: január 8th, 2011 | by itarena

0

A 2011-es CES kiállítás legérdekesebb újdonságai

2011-ben is megrendezték, immáron 3. alkalommal a CES-t (Consumer Electronic Show), melynek ezúttal Las Vegas adott otthont január 4-9. között. A legnagyobb IT cégek képviseltették magukat.

Sajnos nem lehettem ott a kiállításon, viszont a szaksajtó tele van cikkekkel a CES-ről, én a geeks.hu külön ezen alkalomra létrehozott http://www.geeks.hu/blog/ces_2011 oldaláról válogattam a számomra érdekes újdonságok közül.

Android 3.0

Az egyik legfontosabb bejelentés szerintem kétségkívül az Android 3.0 megjelenése volt, vagyis a tabletekre optimalizált Android.

 

Erről rengeteg videót lehet találni a http://nonstopmobil.hu/mozgokepeken-az-android-30-20110108.html oldalon és Webisztán is írt róla itt: http://webisztan.blog.hu/2011/01/06/itt_az_android_3_0_honeycomb

Windows 8 + Kinect + WP7

Egy másik fontos hír, hogy a Microsoft bejelentette, hogy a következő operációs rendszere a Windows 8 már ARM alapú processzorokon is fog működni, vagyis a Microsoft is elég erősen nyit a tabletek irányába Steve Ballmer, a Microsoft ügyvezetője szólt még a Kinect játékok sikeréről, már 8 millió egységet adtak el.

Lábadozik a SonyEricsson

Január 8-án mutatták be a SonyEricsson Arc készüléket, melyen már Android 2.3 fut. Elképzelhető, hogy mivel az XPERIA sorozat nagyon népszerű a japán-svéd gyártónál, újra a nagyok között találhatja magát a sokat bukdácsoló SonyEriccson.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy hamarosan kiadják a PlayStation Phone-t is! Hajrá!

image

BlackBerry Playbook

Már januárban mindenki arról beszél, hogy 2011 a tabletek éve lesz, minden gyártó igyekszik a maga részét kivenni a dologból, napvilágot látott a várva-várt BlackBerry PlayBook is.

image

Bámulatos módon nyomul a SAMSUNG

A híreket böngészve elképedve tapasztalom, hogy rengeteg hír szól a SAMSUNG-ról. Hamarosan megjelenik az iPod-hoz hasonló Galaxy Player S médialejátszójuk, a csodálatos új TV-k, vagy a tabletjük, ami netbook is egyben, sőt a Microsoft és a Samsung közösen mutatta be a digitális dohányzóasztal második generációját.

image image image

 

És persze idén sem maradhattak el az érdekes iPhone megoldások, vagy az LG, Panasonic legújabb eszközei, csak valahogy azokat annyira nem vártam. További részleteket a geeks.hu oldalán: http://www.geeks.hu/blog/ces_2011 találni. És ne feledjük, ebben az évben minden cégnek lesz tabletje! :)


Címkék: , , , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Az első bemutató videó az Android 3.0-ról

A Honeycomb névre keresztelt új Android legfőbb újdonsága, hogy tablet PC-kre lesz optimalizálva, komolyabb 3D-s élményt biztosít és többmagos processzorokat...

Close