it-tech no image

Létrehozva: december 7th, 2010 | by itarena

2

A Google nagy dobása: itt a Chrome OS operációs rendszer!

Lassan befejeződik a 2010. december 7-én amerikai idő szerint 10:30-kor (itthon 19:30) kezdődő nagy Google bejelentés. Ma lát napvilágot ugyanis a Google teljesen Chrome böngésző alapú operációs rendszere.

image

A rengeteg újdonság előtt az új Chrome böngészőt mutatták be, melyre alkalmazásokat lehet majd letölteni, hamarosan elérkezünk tehát a fizetős weboldalakhoz, mint ahogy korábban is megjósolták, illetve beépített PDF olvasót is tartalmaz.

A Google gyakorlatilag ha csak nem rontja el ismét, történelmet ír a Chrome OS nevű operációs rendszerükkel. A közvetítésen bemutatták a 10 másodperc! alatt bootoló rendszert. Készenléti üzenmódból azonnal képes felébredni. Bejelentkezni a Google fiókunkkal lehet, alkalmazásokat telepíthetünk – úgy látszik ez a divat mostanában – és offline módban is lehet majd használni a hiedelmekkel ellentétben. A Google már önmagában is kínál mindent, van képszerkesztő, office, e-mail kliens, naptár, játékok, mind a már megszokott szolgáltatások.

chrome-os-login[1]

És még valami tegnap jelent meg a telefonjuk a Nexus S, ma pedig bemutatták a Chrome notebookot, 12,1 inches kijelzővel, és wifivel, 3G-vel. Az USA-ban egyébként a Verizon havi 100MB-ot kínál ingyen a felhasználóknak.

image

A géphez tesztelőnek jelentkezhet bárki aki Amerikában él és elmúlt már 18. Továbbá megemlítették, hogy nyugodtan fel lehet törni, nem lesz semmi szankció.

A bemutató weboldal: http://www.google.com/chromeos/

Meglátjuk mi lesz belőle. Saját szavukkal azoknak ajánlják, akik a weben élnek.

A közvetítést egyébként online nyomon követte Webisztan: http://webisztan.blog.hu/2010/12/07/google_chrome_bejelentes_eloben ahol további érdekességeket tudhatunk meg.

Másnap megjelent magyar nyelvű cikkek:


Címkék: , , , ,2 hozzászólás: A Google nagy dobása: itt a Chrome OS operációs rendszer!

  1. Délceg says:

    sleepből “bootol” 0 sec alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Megjelent az Android 2.3 és a Nexus S

Mikulásra a Googletől egyszerre két ajándékot is kapnak a vastag pénzárcával rendelkezők. Tegnap ugyanis megjelent a legújabb Android operációs rendszer,...

Close