fotó no image

Létrehozva: november 29th, 2010 | by itarena

0

Adobe Project Rome – mindentudó kiadványkészítő

Az Adobe, aki a Photoshopot, Premiere videószerkesztőt, a PDF-et és a Macromedia felvásárlása óta a Flashet és a Dreamweavert is magának mondhatja mostanában nem áll a legjobban az Apple kijelentései miatt (nem lesz flash az iPhone-n és a Macintoshokon)

Persze, azért nem kell temetni a céget, még mindig rengeteg dologban monopol helyzetben van. Nemrég jelent meg az Adobe AIR (Adobe Integrated Runtime) platformjuk, melynek lényege, hogy segítségével a fejlesztők HTML, JavaScript, Adobe Flash® Professional szoftver és ActionScript® használatával építhetnek, az internetböngésző okozta megkötésektől mentes, kliensalkalmazásként futtatható, önálló webalkalmazásokat.

Az alkalmazás platformfüggetlen, és ez benne a legjobb, hogy támogatja az Android™ BlackBerry™ Tablet OS operációs rendszert, az iOS* mobil operációs rendszert, valamint a televíziókon való megjelenítést, és nem utolsó sorban a Windows-t, Linuxot, és a Macintosht.

Több alkalmazást is fejlesztettek már erre a nekem Java Runtimehoz hasonló platformra, de ami talán a legérdekesebb az a Project Rome.

image

A szoftver segítségével a szórólaptól az interaktív kiadványokon és prezentációkon át, a weboldalig mindent elkészíthetünk akkor is, ha sem a kiadványszerkesztésben, sem a programozásban nem vagyunk jártasak. Az alkalmazás jelenleg ingyenesen tesztelhető akár az alábbi webes oldalon is: http://rome.adobe.com/APP/index.html, íme egy videó a működésről:

 

További információ: http://techline.hu/szubjektiv/20101128_adobe_project_rome.aspx


Címkék: , , , , , , , ,Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Rakjunk rendet! 1. – CRT, Plazma, LCD/TFT, LED, OLED, AMOLED, SuperAMOLED, RetinaDisplay, SuperCCD, EINK, IMOD

A következő post nagy része nem saját szerzemény, mint inkább egy gyűjtőmunka eredménye a jelenleg használt kijelzőtechnológiák bemutatására, mert nem...

Close