it-tech no image

Létrehozva: november 23rd, 2010 | by itarena

4

25GB tárhely ingyen mindenkinek bárhonnan

Nem, nem átverésről van szó, hanem a Microsoft Windows Live Messenger azonosítóhoz tartozó SkyDrive szolgáltatásról.

image

A dolog lényege hogy a www.live.com -on az MSN címmel és jelszóval történő bejelentkezés után hozzáférünk a hotmail levelünkhöz, és megnézhetjük a közösségi tevékenységeket, és dokumentumokat szerkeszthetünk. A fájlok létrehozásához a Microsoft egy ún. SkyDrive nevű szolgáltatást használ, melyhez ingyenesen 25 GB (!) tárhelyet kínál.

Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy az ide feltöltött dokumentumok azonnal böngészőben megnyithatóak és szerekszthetőek az Office Web Apps-nak köszönhetően.

Ami viszont a legjobb az egészben, hogy azon kívül, hogy böngészőből elérhetjük fájljainkat, léteznek különböző alkalmazások, melyek lehetővé teszik, hogy a Sajátgépben, vagy a Total Commanderben, mint egyszerű meghajtó férjünk hozzá 25 GB tárhelyünkhöz.

Az egyik ilyen megoldás a http://www.cloudstorageexplorer.com/ címről tölthető le. Teljesen egyszerű telepítés, majd Sajátgépben SkyDrive Explorer-re kattintás és bejelentkezés, és készen is vagyunk. Oda vissza másolhatjuk a dokumentumokat, képeket..stb.

Nyilvánvaló, hogy Total Commanderhez is elkészült a megoldás, mely a http://skydrivewfx.codeplex.com/ címen érhető el.

Telepítés lépései:

  1. Letöltés után csomagoljuk ki egy mappába
  2. Total Commanderben a Beállítások/Általános beállítások (Configuration/Options) ablakban válasszuk bal oldalt a Beépülők (Plugin) fült
  3. Keressük ki a WFX résznél lévő gombbal az előzőleg kitömörített *.wfx fájlt
  4. Ezután a Hálózati helyek között lesz egy SkyDrive Explorer ikon, erre kattintva kell bejelentkezni.

Fontos, ha hibaüzenetet kapunk akkor előfordulhat hogy a gyökérmappában ékezetes fájl van, ezt nevezzük át és menni fog.

image

És még egy fontos dolog. Ha a live.com-on bejelentkezünk és a fenti menüből kiválasztjuk, hogy SkyDrive, akkor a megjelenő mappák közül kattintsunk valamelyikre, majd more/properties és itt beállítható, hogy legyen egy mappának nyilvános külső linkje amit bárkinek megadva elérhetőek lesznek a fájlok:

image


Címkék: , , , , , , , ,4 hozzászólás: 25GB tárhely ingyen mindenkinek bárhonnan

  1. Pingback: gsonline Blog » 3 in 1 : Megújult a Google Docs [UPDATE]

  2. Pingback: gsonline Blog » Közel egy időben frissült a Google Docs és az Office Web Apps

  3. Pingback: itarena.hu » A másik kettő: Windows Phone 7 és bada | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

  4. Pingback: itarena.hu » A Microsoft is megcsinálta saját Dropbox-át | infotech & mobilvilág | Hírek, érdekességek az IT világából és nem csak abból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ugrás a lap tetejére ↑

Read previous post:
Keresési trendek a Google-től

Korábban már írtam arról, hogy a google.com/trends oldalon az egyes domainek látogatottsági statisztikáit érhetjük el. Most azonban az egyes kulcsszavak...

Close